Rakennekynsien hoidosta:

 

Rakennekynnet voi tehdä kaikenlaisiin kynsiin. Rakennekynsillä saat kaunistettua kätesi, olivatpa kyntesi millaiset tahansa, pureksitut tai vioittuneetkin.

 

Käytössä on kuitenkin hyvä muistaa:

 

– Älä käytä kynsiäsi työkaluina.

– Ole varovainen keittiössä, suurin osa haavereista tapahtuu juuri siellä. Riittää, kun muistat kynsiesi olemassaolon kaappeja availlessasi ja pöytiä pyyhkiessäsi.

– Vaikka kuinka haluaisit käyttää rakennekynsiäsi apuna keraamisen lieden puhdistamiseen tai mansikoiden perkaamiseen – älä tee niin.

– Ole varovainen auton ovia ja takaluukkua avatessasi. Ne ovat usein liukkaita ja haaverin mahdollisuus on suurempi.

– Kerro kynsien tekijällesi harrastuksistasi, jotta saat juuri sinun tekemiseesi sopivan mittaiset ja paksuiset kynnet. Haluamme kynsiesi kestävän hyvinä koko huoltovälin.

– Remonttireiskoille kerromme, että voit tehdä mitä vain, kunhan pidät kyntesi mielessäsi koko remontin ajan ja käytät hanskoja, välttäen tietysti ”kopsahduksia”.

– Voit saunoa, vaikka heti huollon jälkeen.

– Pidä kätesi lämpiminä, aina. Rakennekynnet ovat siis muovia ja juuri siksi ne eivät pidä kylmästä, eivätkä varsinkaan pakkasista. Kylmät ilmat saavat kynnen materiaalin heikentymään.

– Käytä säännöllisesti kynsinauhaöljyä, käsien kuorintoja ja naamioita. Kotihoito on tärkeää.

– Mikäli haluat lyhentää kynsiäsi huoltojen välissä, älä missään nimessä leikkaa niitä. Meiltä voit hankkia hyviä viiloja juuri tuohon tarkoitukseen.

– Voit lakata rakennekynsiä tavallisella lakalla niin halutessasi.

– Voit käyttää millaista kynsilakanpoistoainetta haluat. Pienet määrät asetonia sisältävää kynsilakanpoistoainetta ei tee kynsillesi mitään – lukuun ottamatta väistämätöntä puhdistusta.

– Älä pure tai nypi kynsiä. Ammattilaisen tekemät rakennekynnet eivät ”vain irtoa”. Näemme kyllä jokaiseen haaveriin syyn, joka yleensä on koitunut jostain kolhaisusta. Mikäli yksi kynsi ”vain irtoaa” – se on saanut kolhun joskus aikaisemmin.

– Ongelmien ilmaantuessa, ota aina kynsistäsi kuva ja ota yhteyttä. Pidämme kyllä huolta sinusta ja kauniista käsistäsi.

 

 

Mikäli sinulla kuitenkin on pysyvyysongelmia:

– Käytä puutarhassa työskennellessäsi hanskoja. Multa saattaa jäädä ikävästi kynnen alle ja viedä kiillon ja koristukset.

– Vältä kosketusta voimakkaisiin pesuaineisiin. Varsinkin hankauspesuaineet vievät kiiltoa.

– Vältä tiskaamista ilman hanskoja. On harvinaista, että vesi vaikuttaisi pysyvyyteen, mutta joissakin tapauksissa niin voi olla.

– Joskus voi totta kai käydä niin, että kyntesi saattavat alkaa irtoamaan reunoista aikaisemmin kuin yleensä. Näin voi käydä juuri nimenomaan kylmillä ilmoilla, tai kesäisin oikein kuumilla ilmoilla. Lämpötilalla – sekä kynsiä tehdessä, että kotikäytössä – on yllättävän suuri vaikutus.